0
In geuren/ nieuws

Al een aantal jaren ervaar ik een nijdige vorm van Zenzucht, die me langs wonderlijke wegen leidde en heel wat rust deed vinden in yoga en meditatie. Al doende ontstond de wens precies die geuren te ontwikkelen die daarin zouden kunnen bijstaan. Immers, je zo bewust van je omgeving, doet geur er nog meer toe dan ooit.

Ik zocht de fijnste etherische oliën bij elkaar die kunnen ondersteunen bij een meditatie of yogasessie. Of bij elke andere activiteit die vraagt om wat balans, inzicht of focus.
Aan natuurlijk gewonnen geuroliën worden eigenschappen toegedicht die – niet wetenschappelijk bewezen – zouden inwerken op het onderbewuste, de combinatie zit ‘m zowel daarin als in een complementair geheel van geuren.

De serie kreeg de naam HAVA, het woord voor ‘lucht’ in Hindi, en bestaat uit drie geuren:

BALANS
een bloemige combinatie van ylang-ylang (maakt vredig, verdrijft boosheid, harmoniseert), jasmijn (maakt ontvankelijk) en ambrette (brengt balans)

FOCUS
een houtige combinatie van frankincense (opent de geest, ontwikkelt nieuwe inzichten), ceder (verdiept) en vetiver (kalmeert)

INZICHT
een zacht-kruidige combinatie van elemi (ondersteunt visualisatie, helpt open stellen), kaneel (maakt zichtbaar) en sandelhout (verdiept)

HAVA is vanaf 3 mei verkrijgbaar als kaars, diffuser of spray.

 

 

You Might Also Like